Belföld

Veszteséges céghez került a luxusjacht, amin Mészárosék nyaraltak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 9:07

1,6 milliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet az a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég, amely tulajdonosa a 27 milliárd forintos luxusjachtnak, amin lefotózták a felcsúti milliárdost. A lízingcég a múlt évi pénzügyi eredményei alapján a jacht 2,4 milliárdos fenntartási költségeit sem tudná kifizetni. 

Veszteséges volt tavaly az a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó pénzügyi cég, amely tulajdonosa annak a luxusjachtnak, amin Orbán jó barátja családjával vakációzott. A vállalat a múlt évi adatai alapján még a hajó tetemes fenntartási költségeit sem tudja állni – írja a Népszava

Mint arról beszámoltunk, az olasz partoknál hajózott a Tirrén-tengeren Mészáros Lőrinc és családja egy vadonatúj, 27 milliárd forintba kerülő luxusjacht fedélzetén. A 444 munkatársa fotókat és videófelvételt is készített a 62 méter hosszú Rose d’Or, azaz Arany Rózsa névre keresztelt hajóról.

A Szabad Európa máltai cégadatokra hivatkozva azt írta, hogy az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a Rose d’Or nevű luxusjachtnak, amelynek fedélzetén lefotózták Mészáros Lőrincet és feleségét, a volt tévés Várkonyi Andreát. Az Euroleasing Mészáros Lőrinc bankjának, a Magyar Bankholdingnak a lízingcége.

A témában az RTL Híradója is készített riportot:


A Népszava arról ír, hogy nem tudni, miért pont ehhez a céghez került a jacht: cégbírósági bejegyzések szerint az Euroleasing 18 milliárdos bevétel mellett 1,6 milliárdos veszteséget zárta a tavalyi évet. Így kérdéses, miből tudná a vállalat kifizetni a 62 méteres, 12 kabinos, 14 fős legénységet foglalkoztató Rose D’Or teljes üzemeltetési költségét, amely egy jachtfigyelő szakportál szerint évi 2,4 milliárd forint is lehet. A lap megjegyzi: a korábbi években is csak 1,7 milliárd forint körül alakult a lízingcég profitja. 

Nyitókép: Németh Dániel / 444 / YouTube

#Belföld#mészáros lőrinc#Luxusjacht#euroleasing#veszteséges

Címlapról ajánljuk