Belföld

Nem épül új akkumulátorgyár Debrecenben a külügyminisztérium szerint

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 18:22

Még nem döntött a cég, hol építi meg a gyárat. 

Debrecenben az eddig bejelentetteken túl nem épül új akkumulátorgyár – közölte Telex kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Vasárnap mi is írtunk arról, hogy a kínai székhelyű Ningbo Zhenyu Technology egy 65,9 millió dolláros, vagyis mintegy 23 milliárd forintos beruházással hozhat létre gyárat Debrecenben, amelyben az elektromos autók akkumulátoraiban használt precíziós alkatrészeket gyártanának. A lapnak hétfő azt írta a tárca, hogy

a beruházás sorsa még nem eldöntött, mivel több európai ország, illetve Magyarországon belül több település is versenyben van még érte.

Ahogy arról szintén beszámoltunk, négyszázmilliárd forintos beruházással Debrecenben építi fel első európai üzemét a világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója, a kínai Eve Power. A kínai CATL, a világ legnagyobb akkumulátor gyártója pedig ugyancsak Debrecenben hozza létre második európai üzemét egy mintegy 3000 milliárd forintos beruházás keretében.

A Híradó nemrégiben arról számolt be, hogy lebénult egy munkás, aki a CATL építkezésén sérült meg:


Nyitókép: Munkagépekkel talajelőkészítő munkálatokat végeznek a leendő CATL akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében 2023. február 23-án. MTI / Czeglédi Zsolt

#Belföld#debrecen#akkumulátorgyár#külgazdasági és külügyminisztérium

Címlapról ajánljuk