Belföld

Szeptemberben tárgyalhatja a parlament a svéd NATO-csatlakozást

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 21:43

Németh Zsolt arra utalt, hogy majd csak ősszel fogadhatja el az országgyűlés Svédország NATO-csatlakozását. Akkor, amikor a törökök is.

Szeptember közepén folytatjuk a munkát – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, amikor az Inforádió feltette neki a kérdést, hogy mikor fogadhatja el a parlament Svédország NATO-csatlakozását.

Németh a Parlament őszi ülésszakára gondolhatott a válaszában, ugyanakkor a válaszából az is kiderült, hogy nem sürgős a kormánynak a csatlakozás megszavazása, mert akkor arra összehívhatnának egy rendkívüli ülést. Ahogy azt tette a Momentum, ez azonban, ha a kormánypárti képviselők ott sem lesznek, érvénytelen lesz.

A hvg.hu szerint Németh Zsolt azért említhette az őszt, mert Erdogan török elnök – aki a vilniusi NATO-csúcson jelentette be, hogy hajlandó támogatni a svéd csatlakozást – is csak ősszel fogja beterjeszteni a törvényhozás elé a az erről szóló törvényjavaslatot.

Nyitókép: Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Rákóczi Szabadegyetem Magyar nemzetpolitika a válságok korában című kerekasztal-beszélgetésén Sátoraljaújhelyen 2023. július 8-án. Fotó: MTI/Vajda János.

#Belföld#svédország#nato-csatlakozás#nato#Németh Zsolt#fidesz#parlament

Címlapról ajánljuk