Belföld

Korda Györgyöt és Balázs Klárit díszpolgárrá avatták

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 15:35

A Balázs Klári – Korda György duó mellett Csapó Gábor posztumusz díszpolgára lett a II. kerületnek. 

A II. kerület díszpolgára kitüntető címet adományozta a Balázs Klári – Korda György Fonogram életműdíjas, eMeRTon és Szenes Iván-díjas előadóművész házaspárnak – közölte Őrsi Gergely, a kerület polgármestere hétfőn. A címet a képviselő-testület szavazta meg a kerület lakóinak javaslatai alapján.

„Elismerésül a generációkon átívelő rajongótáborral rendelkező zenészduónak, akiknek több évtizedes dalszerzői és énekesi tevékenysége meghatározó része lett a hazai könnyűzenei életnek. Balázs Klári a Periszkóp, majd a Skála együttessel énekelt, Korda György táncdalfesztiválok, zenei műsorok népszerű szereplője volt. Egymásra találásuk óta közös színpadi jelenlétük több, mint négy évtizede tart. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését és megújulását hozta el” – olvasható a posztban.

Arra is kitért Őrsi, hogy a házaspár magas szinten pókerezik és „mind a játék tanításával, mind a feledhetetlen tévés közvetítésekkel sokaknak szereztek jókedvet, örömteli pillanatokat”.

A kerület posztumusz díszpolgára lett a tavaly novemberben elhunyt Csapó Gábor. Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.


„Megbecsüléssel a kivételes tehetségű és karizmatikus sportembernek, a Gyarmati Dezső-féle aranycsapat meghatározó alakjának. A világhírű centernek, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy Montreálban olimpiát, Belgrádban világ-, Bécsben és Jönköpingben Európa-bajnokságot, Splitben világkupát nyert a magyar válogatott, amelyben 272-szer szerepelt” – írta Őrsi.

Mellettük az önkormányzat II. Kerületért Emlékérmet adományozott Wolf Ildikó kutyás mentőnek, Zete nevű mentőkutyájának és Kelemen Zsoltnak, a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnökének, valamint a Soós Nóra-Győri Márton festőművész házaspárnak.

Nyitókép: Facebook/Őrsi Gergely.

#Belföld#korda györgy#balázs klári#ii. kerület#Őrsi Gergely#csapó gábor#díszpolgár

Címlapról ajánljuk