Belföld

A Föld lapos, a Szent Korona formája sem véletlen, dollárbaloldalosok feje a vár fokán – Varga Viktor vitézi rendjének vezetője ismert jobboldali szervező

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 7:33

A Varga Viktort vitézzé avató szervezet főtanácsosa, Mikus Márton vezeti a Polgári Mulató nevű helyet, ami vendégül látta már Szijjártó Pétert és Bayer Zsoltot is.

Varga Viktor énekest saját posztja alapján vitézzé avatták a Szent Flórián templomban. A Telex nézte meg, mi ez a rend és ki vezeti. 

Az avatás kisebb botrányt kavart, ugyanis Vargát az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége avatta vitézzé, amit a magát igazi vitézi rendnek tartó Vitézi Rend nem nézett jó szemmel, sőt, szerintük álvitézek vezették félre az énekest. A vitézi rendet eredetileg Horthy Miklós alapította 1920-ban, a vitézség a nemességhez hasonlóan adományozható cím volt, a cím hivatalos használatát Magyarországon törvény tiltja.

A lap szerint  a Varga Viktort vitézzé avató szervezet egyik vezetője, egész pontosan a szervezet egy tavaly októberi posztja alapján „főtanácsosa” az a Mikus Márton István, aki közismert laposföld-hívő. Nézetei szerint:

  • a Föld lapos, nem gömbölyű, és a „gömbhitűek” súlyosan meg vannak tévesztve,
  • ki északabbra él, és lassabb forgáshoz szokott, az rosszul lenne, ha közelebb vinnénk az Egyenlítőhöz,
  • a darwinizmust, a heliocentrikus világnézetet és a gravitációt hazug szabadkőművesek plántálták belénk,
  • a magyarok Szent Koronája sem véletlenül olyan formájú. Nemcsak azért olyan, hogy rá lehessen rakni egy arra méltó kerál fejére, hanem mert szimbolizálja a Föld lapos, burával fedett formáját. A korona tetején a keresztet azért ferdítették el valakik, hogy „a nem létező bolygó dőlésszögét bizonygassák”.

Emellett a koronavírus idején nem bízott az oltásokban. A lap szerint a járvány kiteljesedésének időszakában oltásellenességét fel is rótták neki a Fidesz-szimpatizáns ismerősei, azzal próbáltak érvelni, ezzel Orbán Viktor sikere ellen dolgozik. De Mikus szerint attól függetlenül, hogy nem dől be az „oltásterrornak”, még gondolhatja úgy, hogy Orbán Viktor mutatja a fényt Európának.

A Telex szerint Mikus Márton egy ismert szervezőember a jobboldali politikai nyilvánosságban. Az általa vezetett Polgári Mulató nevű hely nyilvános előadásainak, beszélgetős rendezvényeinek sok kormányközeli megmondóember volt már vendége.

Többek között Szijjártó Péter, Kövér László, Bayer Zsolt, Kocsis Máté, Jeszenszky Zsolt, Osztie Zoltán plébános, Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a megafonos Déri Stefi, Georg Spöttle, aki a Fidesz színeiben egyéni képviselőjelölt is volt, Fritz Tamás, Rétvári Bence, a Megafont vezető Kovács István és a szintén megafonos Bohár Dániel és Deák Dániel, Nógrádi György, Kubatov Gábor, Hollik István és Kiszelly Zoltán is vendége volt már a Polgári Mulatónak, a hely Facebook-posztjai alapján.


A Telex arról ír, hogy Mikus a vele egyet nem értőket, baloldaliakat, liberálisokat, nem igazán kedveli. Sőt: pozitív példaként emlegeti azokat az időket, amikor szerinte az ilyen embereknek „a vár fokán díszelgett a feje”.

Tavaly a Fókusz találta meg az Embert, aki nem személy és nem igazolja magát a Magyarország nevű cég szolgáinak:


Nyitókép: Pixabay

#Belföld#mikus márton#laposföld#polgári mulató#szijjártó péter#konteó#varga viktor

Címlapról ajánljuk