Belföld

Azért van, aki átjut az Orbán Viktor hivatala elé felhúzott kordonon

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 14:38

A tüntető diákoknak és tanároknak nem sikerült, de egy rókának igen.

„Úgy tűnik egyvalaki átjutott a Karmelita kordonerdőjén”– írta kedden Jámbor András országgyűlési képviselő egy Facebookon megosztott fotója mellé, melyen az látható, amint egy róka látszólag békésen jutott át a Karmelita kordonjain. 


Az elmúlt időszakban egy sor kordonbontó akció volt, a Momentum képviselőcsoportja, valamint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is többször próbálta már lebontani a Karmelita kolostor, vagyis Orbán Viktor miniszterelnök munkahelye elé felhúzott kordonokat.

Mint arról mi is beszámoltunk, hétfő délután tükröt állított a miniszterelnök hivatalánál a Szikra Mozgalom. Jámbor András arról beszélt, a kétméteres tükröt egész éjszaka őrizni fogják, hogy amikor kedd reggel megérkezik a Karmelitához a miniszterelnök és a többi politikus, bele tudjanak nézni.

Az ellenzéki politikus a helyszínen a Schadl-Völner-ügyről beszélt, szerinte a nyomozást túl gyorsan lezárták, az emberek a mai napig nem kaptak választ arra, hogy ki a nyomozati anyagokban szereplő Tóni, Barbara és Ádám. A Szikra kedd délután 5 órára tüntetést szervezett a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé.

Nyitókép: Jámbor András / Facebook

#Belföld#karmelita kolostor#kordonbontás#róka#Jámbor András

Címlapról ajánljuk