Belföld

Különleges labdát rúgtak be a virrasztó diákok Orbánnak a Karmelita elé

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 17:42

Népszavazási kérdésekkel teleírt labdával ajándékozták meg Orbán Viktort az Egységes Diákfront tagjai. A labdába belerúgó diákot egyből igazoltatták a rendőrök.

Az Egységes Diákfront újabb ajándékot próbált átadni szerda délután a 60. születésnapját ünneplő miniszterelnölnek a Karmelita kolostornál: a hétigenes népszavazás kérdéseivel teleírt labdával lepték volna meg – derült ki a Telex cikkéből.


A focilabdát végül átrúgtak a kordonon, de Orbán Viktor helyett a rendőröket találta meg a passz, akik körbevették a diákokat, a labdába rúgót azonnal igazoltatták is.

A tanulók arra kérték a rendőröket, hogy adják át az üzenetüket Orbánnak, az egyik rendőr azt ígérte, hogy a labdát beviszik az épületbe, a miniszterelnök pedig tudni fog róla.

A diákfront emellett a Facebookon azt is közölte, hogy a Fidesz frakciót kihívják egy kispályás focimeccsre is, várják a nagyobbik kormánypárt tagjait, hogy „beszélgessenek az ország problémáiról”.

Az Egységes Diákfront kedd éjjelre virrasztást szervezett, hogy rávegyék Novák Katalin köztársasági elnököt a pedagógusokra vonatkozó státusztörvény visszaküldésére.

Éjfélkor a tiltakozók „elsőként köszöntötték fel” hatvanadik születésnapja alkalmából Orbán Viktort, akinek hivatala a szomszédos Karmelita-kolostorban található: a virrasztó diákok elénekelték Halász Judit klasszikusát és pezsgőt is locsoltak. Délben egy kolbásztortát és egy 60-as gyertyát kapott a kormányfő.

Nyitókép: A Miniszterelnökségnek helyet adó, egykori Karmelita kolostor. Fotó:MTVA/Bizományosi: Róka László.

#Belföld#karmelita kolostor#orbán viktor#egységes diákfront#foci#labda#népszavazás

Címlapról ajánljuk