Belföld

Ismét lebontotta a kordont a Momentum a Karmelitánál

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 8:24

A keddi akcióban nagyjából 20-an vettek részt, a rendőrök fél nyolc után kezdtek el minden helyszínen tartózkodót igazoltatni. Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője egy osztálynaplót akart átadni Orbán Viktornak, amiben egyesre értékelték Pintér Sándor munkáját, ezt a rendőrök nem engedték. 

A státusztörvény ellen tiltakozva kedd reggel ismét lebontották a Karmelita körül felállított kordonokat a Momentum parlamenti politikusai és a párt aktivistái.

 A demonstrálók osztálynaplót akartak átadni a miniszterelnöknek, a rendőrök minden résztvevőt igazoltattak – írja a Telex. A lap helyszíni tudósítása szerint a rendőrség felkészült az akcióra, hét óra előtt már sorfalba rendeződve vártak a Karmelita előtt, ám azt most sem akadályozták meg, hogy szétszedjék az összeláncolt kordonokat. A keddi akcióban nagyjából 20-an vettek részt, pajszerekkel és erővágókkal estek neki a kordonnak, amit percek alatt szétszedtek. Mint írják,

a rendőrök fél nyolc után kezdtek el minden helyszínen tartózkodót igazoltatni, a momentumos politikusok panaszt készülnek tenni az eljárás ellen.

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője egy osztálynaplót akart átadni Orbán Viktornak, amiben egyesre értékelték Pintér Sándor és más kormánytagok munkáját. Az ellenzéki politikus odament a Karmelitát védő rendőrökhöz, akik azonban útját állták, a naplót pedig nem akarták átvenni.

A rendőrparancsnok megtagadta a napló átadását a miniszterelnöknek, arra hivatkozva, hogy „ő nem postás, hanem rendőr”.

Ez már a sokadik kordonbontás

Legutóbb május elején bontották le az Orbán Viktor kormányfő munkahelye elé húzott kordonokat a Momentum politikusai, valamint Hadházy Ákos független képviselő. A rendőrség a Színház utcában állt sorfalat, és ugyancsak 8 óra körül kezdték el igazoltatni a helyszínen lévőket, akkor rongálás gyanújára hivatkozva.

Az akció szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tett a rendőrség. Március 14-e óta több alkalommal is elbontották már a kerítéseket a Karmelitánál, a pedagógusok és diákok tüntetésén pedig a rendőrség könnygázt is bevetett a tömegoszlatás során.

Nyitókép: Momentum Mozgalom / Facebook

#Belföld#kordonbontás#momentum#karmelita kolostor#orbán viktor

Címlapról ajánljuk