Belföld

Újabb pert nyert a Főpolgármesteri Hivatal ateista blogolás miatt kirúgott munkatársa

rtl.hurtl.hu

2023. május 15. 13:42

Békés Gáspár maga adott hírt erről.

Ismét pert nyert a főváros ellen a Főpolgármesteri Hivatal egykori dolgozója, akit az ateista véleménye miatt menesztettek, írja a Telex.

Mint arról beszámoltunk, tavaly első fokon pert nyert korábbi munkahelyével szemben Békés Gáspár, akit 2021-ben a próbaideje alatt rúgtak ki a Főpolgármesteri Hivatalból, miután a KDNP nyíltan felszólította erre Karácsony Gergely főpolgármestert. 

Békés 2020 decembere óta dolgozott a Városháza Klíma- és Környezetügyi Főosztályának munkatársaként. 2021 januárban – még Békés próbaideje alatt – a Vasárnap.hu közölt róla indulatos cikket, amelyben azt nehezményezték, hogy három évvel korábban, egy blogbejegyzésben arról írt, hogy a gyerekek megkeresztelése jogi szempontból illegitim. 

Békést kapcsolatba hozták egy, az igazságügyi miniszterről szóló mémmel is, amelyet ő is megosztott, és az állt rajta: „Hogy fog Varga Judit beköltözni a balatoni házába, ha addigra börtönben lesz?” Békést  mindössze négy nappal a Vasárnap.hu első cikkének megjelenése után indoklás nélkül elküldték a klímaügyi főosztályról.

Mint azt a Telex kiszúrta, Békés a Facebookon jelentette be: újabb pert nyert a fővárossal szemben.

A megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság kimondta, hogy véleményemnek semmi köze nem volt munkavégzésemhez, ahol egyébként sem voltam vezető pozícióban, így nem volt alkalmas arra, hogy a közbizalmat csökkentse

– írja Békés.

 

Nyitókép: Békés Gáspár felszólal az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján, miután az Országgyűlés módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt 2017. április 4-én.  Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

#Belföld#békés gáspár#ateista#per#kirúgás#Főpolgármesteri Hivatal#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk