Belföld

Egy forintért ad telkeket egy magyar falu, a fiatalokat csábítanák a településre

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 7:10

A polgármester szerint a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez.

„A Tolnanémedi önkormányzat egy forintért ad el önkormányzati telkeket azoknak, akik a községünkben akarnak építkezni, hogy ezzel is kicsit motiváljuk az állampolgárokat új házak építésére a településünkön. Ugyanis egy ideje gyakran túl drágának találják az új házak építését” – mondta el a Teol.hu-nak Vígh László, a település polgármestere. 

Vígh közölte: település lakossága kicsivel több mint ezer fő. A 2015-től igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény (csok) elősegítette a községbe betelepülők számának növekedését, a jó állapotú ingatlanokat elég gyorsan el tudták adni.

Szerinte a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola, a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó- és pihenőhely is.

Nyitókép: A Sió-csatorna és a Kapos folyó találkozása Tolnanémedinél 2018. március 26-án. A Balaton magas vízállása miatt a Sió-csatornán keresztül folyamatosan engedik a vizet a tóból. –  Fotó: Jánossy Gergely / MTI

#Belföld#tolnanémedi#telek#csok

Címlapról ajánljuk