Belföld

„Igény szerint kiirtható” nádassal reklámoztak egy balatoni luxusvillát

rtl.hurtl.hu

2024. február 23. 6:52

500 millió forintért lehet megvásárolni a 125 négyzetméteres, négyszobás ingatlant, ahol „igény szerint kiirtható” a nádas. 

A Telex cikke szerint „igény szerint kiirtható” nádassal reklámozták a nádirtás miatt hírhedtté vált balatoni telek egyik villáját.

A lap cikke szerint egy exkluzív új építésű lakóparkban hirdetnek egy ikerfél nyaralót Balatonakaliban, saját vízparttal és páratlan 180 fokos balatoni panorámával. A hirdetés kiverte a balatoni csoportokban és a helyi sajtóban a biztosítékot, mivel az ingatlan területén lévő nádas kapcsán azt írták, hogy „igény szerint kiirtható”, pedig a természetvédők és a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet is aggályosnak találta ezt.

A környéken korábban vízparti villapark és hotel épült, ahol vitatható esztétikájú fehér kockaházak is megjelentek.

Az egykori kemping területén történt nádirtás miatt már tárgyal egy ügyet a Veszprémi Járásbíróság, de az ingatlancég tagadja, hogy ők lennének felelősek érte. A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága is elismerte, hogy a nádirtás hatósági engedélyhez kötött tevékenység, és jelenleg rehabilitáció zajlik a területen. Az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a hirdetés tartalmát módosították, de hozzájuk még nem érkezett panasz a nádirtós utalások miatt.

Korábban az RTL Híradója azzal foglalkozott, hogy pusztul a nádas, ezért egyre nagyobb bajban a Balaton.


Nyitókép: RTL

#Belföld#balatonakali#balaton#nád#telek#ingatlan#botrány

Címlapról ajánljuk