Belföld

Kisiklott tehervonat: durva késésekre számítson, aki vasúton utazna Debrecen és Nyíregyháza között

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 8. 6:36

A MÁV rendkívüli közlekedési rendet vezetett be hétfő hajnaltól a záhonyi fővonalon a Téglás közelében kisiklott tehervonat miatt.

Ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be a záhonyi vasúti fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között hétfő hajnaltól, közölte a Mávinform az MTI-vel vasárnap késő este.

A Téglásnál vasárnap délelőtt történt tehervonat-baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között. Az ezen a vasúti szakaszon utazóknak, a munkába és érettségire indulóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számolniuk.

Ezek a változások léptek érvénybe május 8-án:

  • Aki személyvonattal utazik, az Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszra kell átszálljon.
  • Aki Intercitycel utazik, Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszra kell átszálljon.
  • A pótlóbuszok és a vonatok nem várnak a csatlakozásra.
  • A Volánbusz járatain a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás-Újfehértó szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
  • A Budapest-Záhony közötti közvetlen belföldi és nemzetközi InterCity-k Budapest és Nyíregyháza között kerülő útirányon, a miskolci fővonalon keresztül, hosszabb menetidővel közlekednek.

Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház állomások között, a Hajdú-Bihar megyei Téglás közelében kisiklott egy Ausztriába tartó, vasérccel rakott tehervonat. A harmincöt kocsiból álló szerelvény kilenc kocsija siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt.A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daru segítségével hétfőn kezdődik meg, ezt követően a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe. A Híradó riportja az esetről:


Nyitókép: MTI/Derencsényi István

 

#Belföld#máv#intercity#késések#vonatbaleset#kisiklott vonat

Címlapról ajánljuk