Belföld

Veszélyes hulladék, balesetveszélyes körülmények: a MÁV kiakadt Mészáros Lőrinc cégére

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 8:25

A vasúttársaság 19 pontban sorolta a beruházással kapcsolatos problémákat.

A Szabad Európa cikke szerint a MÁV panaszlevelében 19 pontban sorolja, hogy mi a gond a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó R-KORD Kft.-vel, amely a GSM-R vasúti fejlesztést végzi.

  • Kihagyták a vasat a vasbetonból,
  • balesetveszélyesek a körülmények,
  • veszélyes hulladék maradt az építkezés után.

Ilyen és ehhez hasonló problémák merültek fel Mészáros cégével kapcsolatban, írja a Szabad Európa.

Kérem a Tisztelt Vállalkozót, hogy a mellékelt üzemeltetői levélben felsoroltak – a levél kézhezvételétől számítottan, de legfeljebb tíz napon belül – vizsgálatát kezdje meg, és minden hiányosságot pótoljon, javítson

– áll a lap által megszerzett levélben, amelyet az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) vasúti beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára, Kikina Artúr írt az R-KORD Kft., valamint a konzorciumi partner I-Cell Mobilsoft Zrt. vezetőinek.

A dokumentumban 19 pontban foglalják össze az észrevételeket, a GSMR2 vasúti fejlesztési program kapcsán, ez a program érinti a Mezőzombor–Miskolc, a Miskolc–Füzesabony és a Hatvan–Füzesabony pályaszakaszokon tapasztalt hiányosságokat. Ennek a beruházásnak az összértéke egyébként nem kevesebb mint 58,8 milliárd forint.

A gond az a MÁV és az Építési Minisztérium szerint, hogy egy esetleges uniós ellenőrzésen jó eséllyel elkaszálnák a projektet a hibás teljesítés miatt. Ebben az esetben Mészáros cége akár öt évre is kizárható lenne a közbeszerzésekből.

Nyitókép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts tulajdonosa a Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról szóló megállapodás aláírásán az isztriai Ikában 2023. január 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Belföld#máv#mészáros lőrinc#vasút#cég#törmelék#kiakadt

Címlapról ajánljuk