Belföld

Így szórják szét a MÁV dolgozóit Budapesten

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 14:34

Több ezer munkatársat helyeznek át különböző épületekbe.

Meleg Jánostól, a Vasutas Szakszervezet (VSZ) elnökétől tudta meg a 24.hu, hogyan változik a munkatársak elhelyezése a MÁV-székház költöztetése után. Eszerint 

  • május 6-tól a MÁV START Zrt. szakmai egységei, valamint a MÁV vezetése közösen a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába költöznek. Ez az áttelepülés a vezérigazgatóság összesen 2100 fős létszámából csaknem 700 embert érint. 
  • A MÁV pályaüzemeltetési egysége – mintegy 400 munkatárs – a Mol Nyrt. egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Felújítás miatt a beköltözésre várhatóan június előtt nem lesz mód, így az érintettek a munkálatok befejezéséig otthonról dolgoznak majd.
  • A MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai, nagyjából 700 ember egyelőre home office-ban dolgoznak tovább, a központ elhelyezésére a MÁV közbeszerzést írt ki.
  • További mintegy 200 ember külsős szolgálati helyekre kerül, például a bérszámfejtési üzletág egyik kisebb szervezeti egysége a vasúttársaság Kerepesi úti igazgatósági irodaházába költözik.

Korábban egy névtelenséget kérő kalauz azt mondta az RTL Híradónak, hogy aggódnak a kalauzok, hogy elveszítik a munkájukat, miután a MÁV egy vonalon próbaüzemben bevezette a kalauz nélkül közlekedő járatokat. A vasúttársaság szerint csak könnyebb lesz a munkájuk:


Nyitókép: A MÁV Zrt. vasúti társaság székháza a VIII. kerületi Könyves Kálmán körút 54-ben, esti kivilágításban. – Fotó: Róka László / MTVA / MTI

#Belföld#máv#telekom#mol#székház

Címlapról ajánljuk