Belföld

A Mi Hazánk szerint csak ők tartanak idén majálist, de megfeledkeztek jópár baloldali szervezetről

Mohos MátéMohos Máté

2023. április 29. 16:54

„Idén már csak a Mi Hazánk tart majálist a politikai szervezetek közül” – írja a párt tévesen közleményében.

„Magyarország legnagyobb majálisát hagyományosan a Mi Hazánk Mozgalom szervezi meg a fővárosban, idén a Bikás parkban május 1-jén 9-19 óráig lesz nagyszabású családi nap rengeteg ingyenes programmal, mivel az Óbudai-szigetet a balliberális vezetés ökoszigetté nyilvánítva kitiltották a kocsikat” – írja a Mi Hazánk az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hozzáteszik azt, hogy szerintük „bujkálnak a pártok a szavazóik elől”, mivel „idén már csak a Mi Hazánk tart majálist a politikai szervezetek közül”. Ez azért nincs teljesen így: az MSZP és a Szikra Mozgalom is jelezte, hogy tartanak majálist a munka ünnepén.

Az MSZP a Városligetbe hívja híveit, ahol többek között Hiller István, Tüttő Kata és Kunhalmi Ágnes is beszédet fog mondani. A Szikra pedig a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával közösen majálisozik a Horánszky utcában, itt lesznek koncertek és beszélgetések is.

A Szanyi Tibor-féle ISZOMM pedig pár másik baloldali szervezettel közösen „baloldali villámtalálkozót” tart a Blaha Lujza téren a neves napon. A Thürmer Gyula nevével fémjelzett Munkáspárt is tervez programot május 1-re, ők a Kodály Kőröndön fognak felvonulni a békéért.

Annyiban pontos a Mi Hazánk közleménye, hogy egyedül náluk lesz „a Hunyadi-korszakot idéző hadi bemutató” az összes rendezvény közül.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#mi hazánk#szikra mozgalom#munkáspárt#iszomm#majális#mszp

Címlapról ajánljuk