Belföld

Nyomkövetővel a lábán tartott eligazítást a városházán a gyömrői polgármester

rtl.hurtl.hu

2023. április 5. 19:41

A politikust költségvetési csalás gyanúja miatt szeptemberben letartóztatták, majd a bíróság március elején házi őrizetet rendelt el.  

A házi őrizetet elhagyva, nyomkövetővel a lábán, személyesen tartott eligazítást Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere a városházán kedd délelőtt – írta a Blikk. A városháza szerint a politikus mindenben a jogszabályok szerint járt el, a rendőrségnek előre jelezte a szándékát.

A költségvetési csalás gyanúja miatt szeptemberben letartóztatott és március elején házi őrizetbe került városvezetőről a település Facebook-oldalán osztottak meg egy fényképet, ezen pedig az látható, hogy a képviselő-testülethez beszél.

„Az előttünk álló időszak feladatairól adott tájékoztatást ma reggel állománygyűlés keretében Gyenes Levente polgármester. Megköszönte a kollégák elmúlt időszakban végzett munkáját, egyúttal kitartást kívánt az időközi választásig tartó időszakra“ – írták a képhez. Az oldal szerint arra is felhívta a figyelmet, hogy a voksolás, valamint az azt megelőző kampányidőszak ellenére „elsősorban a város fejlesztésére kell koncentrálni, a folyamatban lévő elnyert pályázatok sikeres koordinálásával”. 

Hauser Antal, a városháza sajtófőnöke a Blikknek azt mondta: a polgármester minden rá vonatkozó rendelkezést betartott, az előírások szerint éli mindennapjait, és pontosan úgy közlekedik, ahogy a hatóságok előírják. Állítása szerint Gyenes Levente előre jelezte, hogy a városházára is bemegy, és erre engedélyt is kapott. 

Nyitókép: Gyömrő Facebook-oldala

#Belföld#nyomkövető#gyömrő#háziőrizet

Címlapról ajánljuk