Belföld

Mesés vagyontárgyakat adhatott el a házi őrizetben lévő gyömrői polgármester

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 6:18

Több száz milliós villáját, luxusautóit is eladta, egy informátor szerint vidéki birtokai is új gazdára várnak. 

Áprilisban számoltunk be róla, hogy nyomkövetővel a lábán tartott eligazítást a gyömrői városházán a polgármester, Gyenes Levente. A városvezetőt költségvetési csalás gyanúja miatt szeptemberben letartóztatták, március elején házi őrizetbe került.

A Blikk arról ír, hogy sokakat meglepett Gyömrőn, hogy Gyenes visszavonul, nem indul a 2024-es önkormányzati választáson. A polgármester munkájára rálátó informátor szerint köztudott volt, hogy a Gödöllőn lévő hatalmas luxusvillát, ahonnan a NAV tavaly ősszel bilincsben vitte el, hosszú hónapok óta árulja. 

Az ára egymilliárd forint felettről indult, ami aztán lejjebb ment 800 millió környékére. Úgy tudni, már ez is új gazdára talált. Más ingatlanjai is vannak Gyenesnek, illetve több értékes autója, amelyeket szintén értékesített. De a hírek szerint a vidéki birtokai is vevőre várnak 

– fogalmazott, majd hozzátette: nem kizárt, hogy a nyomozás előrehaladtával romlottak a polgármester esélyei, ez áll a visszalépése hátterében.

5,5 milliárd forintból épült új iskola Maglódon, a szomszédos gyömrői iskola felújítását pénzhiányra hivatkozva állította le a kormány:


Nyitókép: RTL

#Belföld#gyömrő#Gyenes Levente#villa#gödöllő#autó

Címlapról ajánljuk