Belföld

„Továbbra is érezhető Gergőn a félelem” – megszólalt az eltűnt autista kisfiú édesanyja

rtl.hurtl.hu

2023. március 29. 11:45

Az ötéves kisfiún találtak néhány horzsolást, és kissé kihűlt, de az RTL Híradónak nyilatkozó édesanyja szerint minimum életveszélyes állapotba kellett volna kerüljön, ha kint van. Nyári Gáborné úgy véli, hogy éjszakára behúzódhatott valahova.

Hétfő délután tűnt el tolnai otthonából az ötéves Nyári Gergő Dávid. A hatalmas szél kicsapta otthonuk kétszárnyas kapuját, így mehetett ki rajta. Több százan indultak keresésére, mindenki abban bizakodott, hogy az autizmussal élő kisfiú átvészelte a hideg éjszakát. Végül kedd délután találták meg.

Gergő édesanyja, Nyári Gáborné az RTL Híradónak elmondta: a kisfiú összesen 19 óra 35 percre tűnt el. Mivel nembeszélő autista, így saját tapasztalatait nem adta át. Az édesanya éppen kihallgatáson volt, amikor megtalálták a gyereket. Az orvosok azt mondták neki: kisfia kihűlt, de nem annyira, hogy az veszélyeztette volna életét.

(További részleteket az RTL Híradó szerda esti adásából tudhat meg, amelyet 18 órától élőben is követhet az rtl.hu-n.)

Édesanyja már a kórházban látta újra Gergőt, kicsit zavartnak látta fiát, de mást nem vett észre rajta.

„Az emberben a legrosszabbtól a legjobbig minden megfordul, és ilyenkor nem a legjobb az, ami eszébe jut az embernek” – fogalmazott az édesanya, aki szerint hatalmas szerencséjük volt, hogy Gergőt megtalálták. „Ez a 19 óra nekem szétcsúszott” – tette hozzá. 

Az édesanya úgy tudja, hogy Gergőt eltűnése napján több mint 1200-an keresték, éjszaka nagyjából hatszázan. Megtalálása napján még többen csatlakoztak a keresőkhöz. Gergőt végül kedd délután egy házuktól 1-2 kilométerre fekvő búzaföldön találták meg drón segítségével. Édesanyja szerint itt eltűnése napján helikopterrel is keresték, de sem ott, sem a közelben nem találták. Nyári Gáborné úgy tudja, hogy két paksi, kutyás kereső találta meg Gergőt, akin mindössze egy vékony szabadidőnadrág és egy vékonyabb polár pulóver volt.

Minimum életveszélyes állapotba kellett volna kerüljön, ha szabadon van, ha kint van. Mert azon az éjszakán iszonyúan hideg volt, iszonyúan fújt a szél

 – fogalmazott az édesanya, aki úgy sejti, hogy fia valahová behúzódhatott. Gergőn találtak néhány horzsolást, édesanyja szerint pedig továbbra is érezhető rajta a félelem.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Gergőt mikor engedik ki a kórházból. 

Nyitókép: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala / Facebook

 

#Belföld#tolna#eltűnt személy#autizmus

Címlapról ajánljuk