Belföld

Közleménnyel fenyítette a saját polgármesterét a Fidesz Szekszárdon, gyorsan vissza is táncolt a városvezető

rtl.hurtl.hu

2023. március 29. 17:23

Kedden kirúgta, szerdán visszavette a szekszárdi polgármester a jegyzőt. A helyi Fidesz-frakció a Facebookon tudatta Ács Rezsővel, hogy vissza kellene vennie Gábor Ferencet.

Váratlanul felmentette hivatalából kedden Szekszárd fideszes polgármestere, Ács Rezső a város jegyzőjét – írja a 24.hu. Gábor Ferencet bizalomvesztés miatt rúgta ki a polgármester, az önkormányzatnál azt közölték a dolgozókkal, hogy a feladatkörét pedig az aljegyző veszi át.

A Magyar Hang szerint az állt a menesztés mögött, hogy a jegyző az előző képviselő-testületi ülés zárt részéről kiküldte Posta Zoltánt, Ács kereszténydemokrata, ám nem testületi tag alpolgármester-jelöltjét, pedig neki „polgármesteri felhatalmazása” volt a részvételre. A csütörtöki közgyűlésen döntenek arról, hogy megválasztják-e alpolgármestenek Postát, akit a legutóbbi időközi önkormányzati választásra is jelölni szeretett volna a KDNP, de a Fidesz-frakció akkor Szollár Zoltánt indította helyette.

A jegyző menesztése azonban nem tartott sokáig, szerdán nyílt levélben állt ki a Fidesz Gábor Ferenc mellett, ráadásul a frakció erős jelzőkkel ítélte el saját polgármesterük döntését. Úgy vélték kártékony, amit tesz és felszólították a jegyzőt helyezze vissza a pozíciójába. Ezt Ács Rezső meg is tette, miután a polgármester és a jegyző több személy jelenlétében telefonon vitatta meg a helyzetet.


Nyitókép: Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere. Fotó: MTI/Sóki Tamás.

#Belföld#Ács Rezső#szekszárd#fidesz#Gábor Ferenc#fidesz-frakció

Címlapról ajánljuk