Belföld

Karácsony Gergely szerint a 3-as metró felújítása nemzeti ügy

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 10:59

A főpolgármester bejelentette: a metró felszíni szakaszát is korszerűsíteni fogják.

Az rtl.hu is megírta, hogy öt és fél év után ismét teljes hosszában járható a hármas metró szakasza, az átadáson beszédet mondott többek között Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter is, aki elmondta: a 3-as metró felújítása jó példa arra, hogy együtt tud működni egymással a kormány, a főváros és az Európai Unió.

Lehetnek politikai és akár stratégiai véleménykülönbségek a felek között, a beruházás akkor is létrejött

idézi a minisztert a Telex tudósítása. Navracsics szerint a 3-as metró nemcsak a budapestieké, hanem az egész országé, sőt egész Európáé.

Karácsony Gergely főpolgármester tovább ment, szerint ugyanis a 3-as metró egyenesen nemzeti ügy.

A hármas metró felújítása nem budapesti, hanem nemzeti ügy.

– mondta Karácsony, aki szerint a megállók jól sikerültek: „a tervezők megtalálták az egyensúlyt a régi és az új között”.

A főpolgármester elmondta, hogy a metró felszíni szakaszát is korszerűsíteni fogják, az aluljárókat és a tereket is felújítják. Példaként felhozta a Határ úti csomópont korszerűsítését, amely már jelenleg is zajlik, a Göncz Árpád városközpont felújítása pedig már tervben van. Karácsony szerint az ezekhez a projektekhez szükséges uniós források már megvannak, de azért még dolgozni kell, hogy meg is érkezzenek az országba. 

Karácsony végül megköszönte az előző városvezetés és Tarlós István munkáját. Köszönetet mondott a BKV-nak, a BKK-nak, Budapest Közútnak és a kivitelezőknek, és a fővárosiaknak is, hogy türelmesek voltak.

– idézi a főpolgármestert a lap.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#karácsony gergely#metró#3-as metró#felújítás

Címlapról ajánljuk