Belföld

Gengszterfilm zenéjét küldte Varga Juditnak Korda György egy kormánypárti rendezvényen

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 5:25

Klárikával egyetértenek abban, hogy a miniszter zeneértő. 

Hétvégén Mezőkövesden rendezték meg a a XVI. Polgári Estélyt, ahol Korda György és Balázs Kári voltak a díszvendégek. Az eseményt – a térség országgyűlési képviselőjeként – a Pénzügyminisztérium államtitkára, Tállai András hozta tető alá, az esemény fővédnökének pedig Varga Juditot kérte fel, írta meg a Blikk.

A házaspárt meglepte a tárcavezető jelenléte, ettől még izgalmasabbnak érezték fellépésüket. Az első meglepetés Varga Judittól egy rövid kis bejátszás volt, amin a miniszter hegedült.

„Klárika és én ebből tudtuk meg, hogy abszolút zeneértő. A második, ami nagyon tetszett, ahogy a köszöntő beszédét mondta: szépen, érthetően, emberien. Klárika közben megjegyezte nekem, milyen elegáns és csinos a tárcavezető! Volt azután egy különleges, sokkal meghittebb része is a koncertnek, amikor elénekeltem az egyik legszebb és legnagyobb slágeremet, a Gyöngéden ölelj át című dalt. Azt mondtam, ezt most Varga Judit miniszter asszonynak küldöm” – mondta a lapnak Korda György, aki azzal is eldicsekedett, hogy a koncert után  közös kép is készült Varga Judittal, amit igazi megtiszteltetésnek éltek meg.

A lap megjegyzi: 

a Gyöngéden ölelj át egyébként a klasszikus gengszterfilm, A keresztapa dallamaként vált világszerte ismertté, Nino Rota híres témájára íródott. Korda György 1982-es Aranyalbumán jelent meg, a szövegét Váradi Zsuzsa írta. 

Ahogyan arról az RTL Híradó is beszámolt, Varga Judit neve is elhangzik azokon a kiszivárgott felvételeken, melyek a Schadl-Völner ügyben kerültek nyilvánosságra. Az igazságügyi minisztert Schadl György említette meg egy telefonbeszélgetésben. Azt mondta, egy végrehajtó azzal fenyegetőzik, hogy bűnpártolásért feljelenti Varga Juditot. A végrehajtói kar elnöke erről az Igazságügyi Minisztérium egyik munkatársának beszélt telefonon.


Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#korda györgy#balázs klári#varga judit#schadl györgy

Címlapról ajánljuk