Belföld

Az Orbán-kormánynak is dolgozó ügyvédi iroda segíti a médiahatóság munkáját

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 7:56

Ez az ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében.

A 444.hu nézte át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerződéseit. Mint írják: a médiahatóság 2022-ben 47,8 milliárdos keretből gazdálkodhatott, idén pedig 58,6 milliárd forintos főösszeget irányoztak számukra elő.

A szerződések listájából kiderült, hogy elit ügyvédi iroda segíti a jövőben a munkájukat. Az NMHH ugyanis 

142,7 millió forintos megállapodást kötött a DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Irodával összehasonlító nemzetközi médiajogi tanácsadói tevékenység végzésére. 

A lap szerint a DLA Piper a világ egyik legnagyobb és legelismertebb globális jogi irodája, amely 4200 ügyvédet foglalkoztat a világ több mint 40 országában. Az ügyvédi iroda korábban dolgozott az Orbán-kormánynak: a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálta védeni az államot. Ez az ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében, valamint a DLA Piper nyerte a Nemzeti Koncessziós Iroda által jogi tanácsadásra kiírt 100 millió forintos keretösszegű közbeszerzést is egyedüli indulóként. 

A médiahatóság elnöke Koltay András, akit 2021 decemberében Áder János volt államfő Orbán Viktor javaslatára nevezett ki 9 évre. 2010 októberétől 2019-ig a hatóság Médiatanácsának tagja volt.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#nmhh#médiahatóság#dla piper#ügyvéd#Koltay András

Címlapról ajánljuk