Belföld

Tíz szülésznő meggondolta magát, mégis a Szent Imre Kórházban maradnak

rtl.hurtl.hu

2022. november 10. 6:58

A négy távozó szakember közül ketten a magánszektorban folytatják.

Nemrégiben az RTL Híradó számolt be róla, hogy a Szent Imre Kórház szülészeti osztályának 28 szakdolgozója közül 14-en adták be a felmondásukat. A Népszava értesülései szerint a napokban lejáró felmondási idő végére tíz szülésznő visszakozott. 

Egyikük már a botrány kipattanásakor elállt a felmondástól, kilencen pedig szerdán vonták vissza korábbi nyilatkozatukat. 

A lap szerint a távozó négy szakember közül ketten a magánszektorban folytatják, további két szülésznőnek pedig részállása volt ebben a kórházban, és ez szűnik meg most.

Az érintettek azért tervezték a távozásukat, mert az intézmény vezetése megszüntette a bábaválasztás lehetőségét. Így a várandósok csak a szülés idején műszakban lévők közül választhatnak segítőt.

 

Az intézmény azt követően szigorított, hogy korábban a szülészetet vezető orvost tanúként hallgatta ki a rendőrség egy „álnéven írt panaszos bejelentés nyomán”. A levélben egy, a kórházban szülő nő lényegében leírta, mennyiért lehet „bérelni” szülésznőt. A kismamák ötven-hetven ezer forintot fizettek a szülésznőknek, akik erről számlát is adtak tanácsadás, szülésfelkészítés címen.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#egészségügy#szülésznő#szent imre kórház#hálapénz#paraszolvencia

Címlapról ajánljuk