Belföld

A tanárok szeme láttára ütötték és rúgták a hetedikes fiút osztálytársai

rtl.hurtl.hu

2022. október 20. 8:23

Annyira megviselték a történtek, hogy kivették a XVI. kerületi iskolából.

Ütötték és rúgták egy osztálykiránduláson társai egy XVI. kerületi iskola tanulóját, írja a Bors. A gyereket annyira megviselte az eset, hogy szülei kivették az iskolából. A lapnak a gyerek édesapja azt mondta: nem érti, hogy a bántalmazást látó tanárok miért nem értesítették őt a történtekről.

„Otthon azt vettük észre, lassabban készült reggelente, a leckéje írása közben pedig elkalandozott a figyelme” – mesélte az apa arról, hogy miként kezdtek rádöbbeni, mi történt a 13 éves Marcival. Sejtették, hogy az iskolában történhetett valami, de a gyerek nem akart beszélni a bántalmazásról.

Marci ezután azt mondta egyik reggel, hogy egyszerűen nem bír bemenni többé abba az iskolába. A szülők ekkor időpontot kértek az osztályfőnöktől. „A fiam osztályfőnöke ott közölte velünk, hogy a június 8-i osztálykiránduláson az állatkertben három fiú osztálytársa rátámadt, ketten meglökték, egyikük megütötte, majd amikor a földre került, rugdosni kezdték, mindezt az ő és a helyettese szeme láttára”.

Ezután leültek beszélni a fiúval, aki azt mondta, hogy szégyellte, hogy megverték osztálytársai. Arra is kérte szüleit, hogy ne vegyék fel a kapcsolatot a bántalmazó gyerekek szüleivel. Az is kiderült, hogy egy évvel az általános iskola vége előtt nem akart iskolát váltani, mert nem akarta, hogy gyávának tartsák.

„De az atrocitások folytatódtak ebben az évben is, végül eljutott arra a pontra, hogy nem tudja ebben a XVI. kerületi iskolában folytatni, így kivettük onnan. Most másik intézményt keresünk neki, és szüksége van pszichológus segítségére is” – mondta az apa.

Nyitókép (illusztráció): Pixabay

#Belföld#bántalmazás#kamasz#osztálykirándulás#osztályfőnök#iskola

Címlapról ajánljuk