Belföld

Az imacsoport után LMBTQ-érdekvédő csoport alakult a Parlamentben

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 14:51

Elindul a Sokszínű Magyarországért csoport.

Öt ellenzéki párt politikusai megalakították az LMBTQ emberek érdekeiért kiálló, „Sokszínű Magyarországért” elnevezésű képviselői csoportot a parlamentben – írja a hvg.hu, és emlékeztet: hasonló lobbicsoport ebben a ciklusban egyetlen jött létre, a parlamenti imacsoport

A csoportot öt ellenzéki párt – LMP, Párbeszéd, MSZP, Momentum, DK – képviselői hozták létre Sokszínű Magyarországért néven és az LMBTQ-emberek érdekeiért való kiállást tűzték ki célul, vagyis a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség tagjainak politikai képviseletét vállalva.

„Jelenleg Magyarországon súlyos megélhetési és szociális válság tombol, miközben a pedagógusok és a diákjaik az oktatás jövőjéért harcolnak, de közben az emberi és szabadságjogok is veszélyben vannak, ami ellen közösen fel kell lépnünk” – mondta az öt párt közös tájékoztatóján Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: ezért döntöttek az LMBTQ-kérdésekkel foglalkozó frakcióközi csoport megalakításáról, amihez eddig 21 országgyűlési képviselő csatlakozott. Mint mondta,

a cél az, hogy Magyarországon az LMBTQ-embereket ne különböztessék meg, ne nyomják el, és szabadon élhessenek, az ő érdekeiket képviselnék a Parlamentben.

A tájékoztatón részt vett mind az öt alapító ellenzéki frakció egy-egy tagja, így Bedő Dávid (Momentum) mellett Tordai Bence (Párbeszéd), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Kanász-Nagy Máté (LMP) és Sebián-Petrovszki László (DK).

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#lmbtq#érdekvédő csoport#parlament

Címlapról ajánljuk