Belföld

Bezár a makói tanuszoda, a sportcsarnok és a múzeum is

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 10:31

A városvezetés szerint „az önkormányzat biztonságos működését teszik lehetővé az elszálló energiaárakkal terhelt háborús gazdasági környezetben”.

Egy sor energiacsökkentő intézkedést javasolt szerdai ülésén a makói önkormányzat.

Többek között lekapcsolják a templomok, középületek díszvilágítását, karácsonykor sem lesz díszvilágítás, az adventi gyertyagyújtás is kérdéses. 

Október 3-ától továbbá bezár a múzeum és látványraktár, a Makói Óvoda intézményeit napelemmel szerelik fel, bezár a tanuszoda és a 33 méteres kültéri medence, nem nyit ki a jégpálya és a sportcsarnok működését is szüneteltetni fogják.

A Hagymatikum fürdőben a szaunavilág, a gyermekvilág és a gyógyászati kezelések korlátozott nyitvatartási idővel fognak a látogatók rendelkezésére állni. A gyógyfürdő amúgy október 17-től vasárnap-csütörtök között 10-18 óráig, pénteken, szombaton este 8-ig lesz nyitva, minden hónap első péntekén pedig este 11-ig.

A promenad24 beszámolója szerint a városvezetés szerint ezek a döntések szükségesek és a makóiak érdekét szogálják, és „az önkormányzat biztonságos működését teszik lehetővé az elszálló energiaárakkal terhelt háborús gazdasági környezetben”. A testület végül 7 igen, 2 nem, és egy tartózkodással határozott a válságkezelő csomagról.

Nyitókép: A 2007-ben átadott tanuszoda épülete / Wikipedia

#Belföld#makó#spórolás#bezárás#energia#energiatakarékosság

Címlapról ajánljuk