Belföld

Alig több mint hétszázan jelentkeztek határvadásznak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 19:55

A korábban hangoztatott többezres szám azokra vonatkozik, akik érdeklődtek a képzésről.

A rendőrség közlése alapján augusztus elején bejárta a sajtót, hogy több mint hatezren jelentkeztek már határvadásznak, de a Telex még ezt megelőzően, július 23-án kérdezett rá arra, hogy pontosan mennyien jelentkeztek, és az előzetes adatok alapján hány embert gondolnak behívásra alkalmasnak. Az ORFK három hét elteltével megküldte a lapnak a választ, ami erősen árnyalja a több ezres számokat.

Eszerint azoknak a száma ezres nagyságrendű, akik egyáltalán érdeklődtek a képzésről. „A szerződéses határvadászképzésről a 2022. július 15. és a 2022. augusztus 8. közötti időszakban 10 352 fő érdeklődött (telefonon, emailen, személyesen és egyéb formában) a Rendőrségen” – írta az ORFK. A válaszlevél szerint ugyanezen időszak alatt 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat a rendőrségre, és „az alkalmassági vizsgálaton augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése folyamatosan történik.” Vagyis több mint tízezer érdeklődőből 644 fő jutott el addig, hogy ténylegesen a képzést megelőző felvételit tegye – írja a lap.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség még a Sziget fesztiválon is várja a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket.

Nyitókép: Rendőrség

#Belföld#határvadász#rendőrség#jelentkezés

Címlapról ajánljuk