Belföld

Lendvai Ildikót szíven ütötte, ami Márki-Zay Péterrel történt, és beszélt az állítólagos plasztikai műtétekről is

rtl.hurtl.hu

2022. június 11. 10:59

A szocialisták korábbi elnökét mellbe vágta az újabb kétharmad.

„Tény, elég pocsék helyzetben van az egész ellenzék és azon belül az MSZP, de baloldalnak lennie kell. Ezért inkább úgy fogom fel: innen szép nyerni, vagy legalább talpra állni” – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke a Blikknek.

A politikus Kovács Lászlóról, a párt másik egykori elnökéről azt mondta, továbbra is egy otthonban él, fizikailag jól van, de a család kérésére nem zavarják. 

Lendvai Ildikónak saját bevallása szerint nehéz dilemmát okozott az ellenzéki előválasztás, de nem bánta meg, hogy végül a tőle távolabb álló Márki-Zay Péter mellé állt. 

Amire nem számítottam, hogy bárkit gátlás nélkül „összegyurcsányoznak” 

– jegyezte meg.

Az MSZP volt pártelnöke szerint lehet vitatkozni arról, hogy Gyurcsány Ferenc személye most többet hoz vagy többet visz, csak nem érdemes. 

Politikai jelenléte adottság. Meg kell próbálni a pozitív hozadékát kihasználni és a negatívat ellensúlyozni. Ezzel ő is tisztában van, ezért jelezte a választás előtt, hogy kormánytag sem szeretne lenni.

Lendvai Ildikó szerint a legutóbbi választást az orosz elnök, Vlagyimir Putyin nyerte meg Orbán Viktornak, a háború miatt ugyanis felerősítette a biztonság iránti vágyat. 

„A kétharmad nyilván mellbe vágott, de igazán az ütött szíven, ami utána történt. Amikor megpillantottam, hogy Márki-Zay Péter egyedül megy a sajtótájékoztatóra, majd néhány párt rögtön elkezdte egyedül őt hibáztatni. Veszíteni lehet, de rossz ízléssel, ellenszenvesen viselkedni a politikában is tilos” – fogalmazott.

Utolsó vagyonnyilatkozata szerint egyébként mindössze egymillió forinttal és egy, a képviselősége előtt szerzett lakással fejezte be a politizálást. 

„Mindig el is költöttem, amit megkerestem, de az én időmben még nem is voltak ekkorák a parlamenti fizetések. Nagy hazugság lenne, hogy nem érdekel a pénzt, hiszen imádom költeni. 

Semmi extrára: cipőre, ruhára, könyvekre, gyerekjátékra, vagy csak a közértben

– mondta.

Az interjúban felmerül, hogy a leggyakoribb kifejezés, amire rákeresnek az emberek az interneten a személye kapcsán az a plasztika, amire Lendvai Ildikó ezt válaszolja:

„Fogjuk fel ezt bóknak. Persze, néha bosszant, amikor ilyen baromságok jelennek meg. Ez azért van, mert a legtöbb ember a televízióban lát. Inkább az ATV sminkeseinek elismerése ez, mintsem az én adottságaimé. Itt ül velem szemben, az összes ráncomat látja”.

Lendvai Ildikóval nemrég a XXI. század is készített riportot, akkor egyebek mellett a Kádár-rendszerben végzett munkájáról és a rendszerváltás utáni évekről kérdeztük.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#lendvai ildikó#mszp#politikai#plasztikai műtét

Címlapról ajánljuk