Belföld

A rendőrség szerint Hernádi Zsolt nem keltett pánikot azzal, hogy zacskóba tankolós fotót mutogatott

Dévai LászlóDévai László

2022. március 29. 12:05

A 2019-ben, nem is Magyarországon készült képekkel azt akarta igazolni, hogy a pánikvásárlás okozza benzinválságot itthon.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója Gulyás Gergely mellett állva lóbálta azokat a fotókat, amelyeken az látható, hogy valaki nejlonzacskókba tankolt üzemanyagot tárol a csomagtartójában. Hernádi ezzel a fotóval akarta megmutatni, hogy milyen körülmények uralkodnak a magyar benzinkutakon.

A sajtótájékoztató után kiderült, hogy a szóban forgó fotó nem most készült, hanem még 2019-ben Mexikóban, magyarán semmi köze nincs a magyar állapotokhoz.

Szabó Szabolcs független képviselő megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy Hernádi cselekedete nem minősül-e pánikkeltésnek. A 444.hu emlékeztet, hogy a sajtótájékoztatón a fotó bemutatása előtt pár perccel Gulyás Gergely miniszter épp azt közölte, hogy aki az üzemanyag-ellátás akadozásával riogat, az ellen rémhírterjesztés gyanújával indítanak eljárást.

Az eset után a Mol közleményben kért elnézést.

Szabó Szabolcs kérdését Polt Péter feljelentésként kezelte, ezért elbírálásra továbbította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához. A rendőrök úgy találták, hogy nem valósult meg pánikkeltés és ejtették az ügyet.

Nyitókép: Magyarország Kormány / Facebook

#Belföld#hernádi zsolt#tankolás#tank#benzin#zacskó#kamu#fotó

Címlapról ajánljuk