Belföld

Több magyar cég is munkát ajánl az ukrajnai menekülteknek

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 3. 6:50

A családok elhelyezésében is segítséget nyújtanak.

A Vajda-Papír csaknem száz, a szombathelyi Styl Ruhagyár pedig hetven munkahelyet ajánl fel az Ukrajnából menekülőknek. A Vajda-Papír Kft. alapító ügyvezető igazgatója, Vajda Attila közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a több mint 650 munkavállalót foglalkoztató cég dunaföldvári, székesfehérvári és budapesti gyárában is kínál munkalehetőségeket, az itt elhelyezkedőknek biztos jövedelmet és lakhatást is biztosítanak.

A társaság mindegyik gyára közelében kínál szálláslehetőséget az egyedülállóknak, de segítséget nyújtanak a családok elhelyezésében is. A magyarul nem beszélő munkavállalóknak tolmács segíti a beilleszkedést.

Radics Tibor a szombathelyi Styl Ruhagyár tulajdonosa és igazgatója azt közölte az MTI-vel, hogy 60-70, Ukrajnából a háború miatt menekülni kényszerült embernek adna munkát a cég. Elsősorban szakképzett varrónőkre volna szükségük; rendelkeznek plusz létszám foglalkoztatásához szükséges gyártási megrendelés-állománnyal, gyártási területtel és termelőgépekkel, így akár hosszabb időn át is tudnának munkát biztosítani.

Az igazgató arról is tájékoztatott, felvette a kapcsolatot Hende Csabával, a Szombathelyi 1-es választókerület fideszes képviselőjével, aki azonnal a kezdeményezés mellé állt, valamint a szombathelyi önkormányzattal is, akik szintén támogatásukról biztosították.

Hende Csaba korábban azzal vádolta az ellenzéki szombathelyi városvezetést, hogy „nekiláttak a bevándorlás szervezésének”, amikor a város bizottságot alapított a letelepedési kötvényesek nyújtotta kockázatok felmérésére.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#munkahely#orosz-ukrán háború#menekültek#szombathely#hende csaba#bevándorlás

Címlapról ajánljuk