Belföld

Márki-Zay milliókat ajánlott fel azoknak, akik bizonyítják a róla terjesztett „hazugságokat”

rtl.hurtl.hu

2022. január 26. 7:03

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „nagyszerű pénzkereseti lehetőségként” jellemezte az ajánlatot az ATV-nek adott interjúban 

„A Fidesz hazugságokat terjeszt rólam” – jelentette ki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Márki-Zay Péter. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesz azt szokta csinálni, hogy „négymásodperces részeket kivágnak, és komplett hazugsághadjáratokat építenek fel”. Márki-Zay öt példát hozott erre:

  • Megszüntetné a rezsicsökkentést.
  • Beengedné az országba a migránsokat.
  • Fizetőssé tenné az egészségügyet.
  • Indiába küldené műtétre a magyar ügyfeleket.
  • Bezáratna sürgősségi osztályokat és szülészeteket.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt ezzel kapcsolatban közölte, hogy „nagyszerű pénzkereseti lehetőséget” ajánl fel, „elsősorban fideszes propagandistáknak”:

Ha ez öt téma bármelyikére hoz valaki egy bizonyítékot, akkor egy-egy millió forintot kap. Tehát ötmillió forintot kaphat az a propagandista, vagy az a bármilyen fideszes szavazó, aki be tudja bizonyítani, hogy a Fidesz nem hazudik, amikor ezzel engem vádol.

Márki-Zay kérdésre válaszolva kijelentette, hogy biztos benne, hogy nem kell majd fizetnie, mert soha nem mondott ilyeneket.

Nyitókép. Márki-Zay Péter beszél az ellenzéki pártok demonstrációján Budapesten,  2019. március 15-én – Fotó: Mónus Márton / MTI

#Belföld#márki-zay péter#Választás 2022#fidesz#kampány#választási kampány#választás

Címlapról ajánljuk