Belföld

Rendőrségi házkutatás volt a dunakeszi MSZP-irodában, sikkasztás miatt nyomoznak

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 15:50

Vác alpolgármestere politikai bosszúhadjáratot emleget.

Civil ruhás nyomozókat vélt látni a Vác Online olvasója kedden reggel Dunakeszin, akik bementek a helyi MSZP-szervezet pártirodájába. Az rtl.hu érdeklődésére végül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megerősítette az információt.

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt, amely nyomozás keretében a BRFK nyomozói a mai napon az Ön által említett helyszínen kutatást tartottak. A nyomozásban gyanúsítotti jogállású személy nem szerepel. A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.

– írta válaszában a BRFK.

A Vác Online meg nem erősített információk alapján azt írta, hogy a házkutatás összefügghet a Pest megyei pártszervezet sikkasztási ügyével, ami 2012-re nyúlik vissza, ennek részleteit azonban a helyi portál sem fejtette ki. Mivel Vác alpolgármestere, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje, Kiss Zsolt az érintett időszakban maga vezette a dunakeszi MSZP-irodát, a múlt héten közleményben reagált rá, hogy megpróbálják belekeverni az ügybe. December 13-i Facebook-bejegyzésében ezt írta:

Pár hónapos késéssel nemrég kaptam meg azt a dokumentumot, amelyben az ügyészség elismeri, hogy nem áll fenn semmilyen körülmény, amely alapján a személyemet gyanúsítottként kellene kezelni bármely eljárásban, ennek ellenkezője jogellenes volt. Vagyis beigazolódott, amit első perctől kezdve állítottam: politikai bosszú célkeresztjébe kerültem. A rendőrség és az ügyészség alapos és körültekintő munkájának köszönhetően ez a bosszú nem ért célt.

Nyitókép: A dunakeszi MSZP-iroda – Forrás: Google Street View

#Belföld#házkutatás#dunakeszi#mszp#sikkasztás

Címlapról ajánljuk