Belföld

Müller Cecília: Nagyjából 50-60 koronavírusos gyerek szorul kórházi ellátásra

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 16:40

Az országos tiszti főorvos szerint elsősorban a vuhani vírustörzsnél volt igaz, hogy a gyerekeket kevésbé érinti a fertőzés.

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a koronavírus-fertőzés elleni vakcinát az 5-11 éves korosztály számára is, így Magyarországon is megkezdődött a gyerekek oltása – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban

Szerinte elsősorban a vuhani vírustörzsnél volt igaz, hogy a gyerekeket kevésbé érinti a fertőzés, ezt támasztja alá az is, hogy jelenleg nagyjából 50-60 gyerek szorul kórházi kezelésre. – Nem nagy számban, de előfordul súlyos szövődményes eset is – fogalmazott. 

Müller Cecília azt is megjegyezte, hogy a védőoltás beadásával nem csak a saját egészségüket védik a gyerekek, hanem családjukét, idős hozzátartozójukét is. 

Nyitókép: Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecíliának a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját február 3-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#müller cecília#oltás#vakcina#gyerek#covid

Címlapról ajánljuk