Barátok közt

Ez történt a 10. héten

rtl.hurtl.hu

2016. március 11. 20:30

Júliára nehéz idők várnak. Vajon megbirkózik mindazzal, ami rá vár? Zsófiékat nem várt meglepetés fogadja, amikor hazaérnek, ami rossz hatással van Zsófi hangulatára, és így a családi kapcsolatokra is. Az időjárás egyre rosszabb, és Vilmosnak lelkiismeretfurdalása lesz Cuki miatt. Próbálja megkeresni a parkban, majd egy saját készítésű plakáttal is, de sikertelenül. Péternek és Ottónak egy kis iszogatás után „korszakalkotó” ötlete támad, amiben a lakóközösség egy része is támogatja őket. Úgy tűnik, hogy Alizéknak ismét menekülni kell. Hanna és Ádám kapcsolata egyre hullámzóbb, amióta megjelent Lili. Ágnes mindent megtesz, hogy alibit biztosítson Lizának. Nóra látszólag kiheverte Róbert elvesztését, és újult erővel veti bele magát a munkába. Miklós kénytelen rájönni arra, hogy Nórával kapcsolatban kezd kicsúszni az irányítás a kezéből.

Júliát cellatársa, Leitold Piros szisztematikusan kikészíti. Amikor viszont Leitold szándékosan megrongálja egyetlen családi fényképét, dühében keményen befenyíti a nőt. Másnap rendrakás közben Júlia kezébe akad egy különös irat. Júlia elolvassa azt, és kiderül, hogy egy áthelyezés elleni kérvény, de nagyon rosszul megfogalmazva. Elejti, hogy ő profi a hivatalos levelek megfogalmazásában. Leitold megparancsolja Júliának, hogy fogalmazzon neki levelet, azonban Júlia fogkefét és fürdési elsőbbséget kér a szolgálataiért cserébe.



Zsófi és Tóbiás hazahozzák a kis Bencét, ám a lakásban Margó és a barátnői fogadják őket.

A jelenetért kattints a képre!
Zsófi nagyon ingerlékeny, így elmegy lazítani egy kicsit, magára hagyja Tóbiást a csecsemővel. Tóbiás kénytelen tápszerrel megoldani az etetést. Zsófi rájön, és dühös lesz.

A jelenetért kattints a képre!
Tóbiás is haragszik, amiért Zsófi lelépett. Némi sértődés után megenyhülnek, amikor úgy látják, hogy a kis Bence rájuk mosolyog.

Estére viharossá válik az idő, és Vilmosban lassan feltámad a lelkifurdalás Cuki miatt. Nekivág a zuhogó esőben megkeresni a kutyát, de sehol sem bukkan Cuki nyomára. Másnap Cuki rajzolt képmását ábrázoló szórólapokkal, magas jutalom ellenében kezdi kerestetni Cukit. Végső elkeseredésében már lemondana a reményről, ekkor azonban ismerős kutyaugatásra lesz figyelmes.

A jelenetért kattints a képre!
Péter összefut a bisztróban Ottóval. Beszélgetni kezdenek és isznak. A két srácnak az az ötlete támad, hogy szalonnasütést rendeznek az udvaron.

A jelenetért kattints a képre!
Péter rájön, hogy jó hatással van rá Ottó. Mivel Ottó később beavatja Pétert a hazautazásával és az álmaival kapcsolatos problémáiba, Péter elhatározza, hogy segít Ottónak, ezért felajánlja, hogy költözzön be hozzájuk egy időre.

Ádámnak kapóra jön Aliz felkérése, hogy vigyázzon a lakásra, amíg ők elutaznak Rudival, így rezsiért cserébe be tudja költöztetni Lilit Zsolt lakásába. De nem avatja be a terveibe Hannát, aki féltékeny lesz.



Hanna követi Ádámot a fotózásra, és szomorúan figyeli messziről, ahogy Ádám és Lili feltűnően jól érzik magukat egymás társaságában. Hanna később szakít a sráccal.

A jelenetért kattints a képre!
Haller jelenik meg az udvaron, és Alizt keresi. Ágnes a ház körül térfigyelő kamerákat szereltet fel, és Rudit kéri fel a munkára. Rudi elfogadja, de emiatt pár nap kitérőt kell tenniük a „szökés” előtt. Ágnes Veintraub Tamástól kér segítséget: egy Lizára emlékeztető pornószínésznőt keres. Egy plusz feladattal is ellátja Rudit: szerepelnie kéne a kamera felvételén, intim helyzetben.



Nóra újra beleveti magát a munkába, és szívesen vállal át Júlia feladataiból is. Attila telefont kap egy ingatlanostól, aki Nórát keresi a „férjével” megvásárolni kívánt zsámbéki házzal kapcsolatban. Miklós ebből rájön, hogy Nóra a történtek ellenére sem hagyott fel a szerepjátékkal. Úgy dönt, beavatja Attilát a részletekbe a különös szerepjátékot illetően. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy korántsem uralja annyira a helyzetet, mint Attilának bizonygatta.

#Barátok közt#illés júlia#börtön#szentmihályi zsófi#vili bácsi#cuki#illés péter#ottó#vida rudi#holman hanna#rtl

Címlapról ajánljuk