Baleset-bűnügy

Lelkiismeretes, jó szakembernek tartották a betegei a korrupt nyíregyházi orvost, aki milliókat keresett a gyógyszereken

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 5:24

Egy orvoslátogatóval játszott össze.

Imádták a betegei a korrupt nyíregyházi orvost, aki milliókat keresett a gyógyszereken, írja a Blikk.

Ha lelkiismeretes, jó orvosra volt szükség, akkor őt kellett keresni 

– idézi a Blikk az orvos pácienseit. 

A lap emlékeztet rá: a szóban forgó orvost néhány napja gyanúsítottak meg azzal, hogy pénzt fogadott el egy orvoslátogatótól azért, hogy az általa kínált gyógyszereket írja fel a betegeinek Nyíregyházán. A rendőrök másfél hete ütöttek rajta a doktoron, aki szerintük kisebb vagyont keresett azzal, hogy összejátszott az egyik gyógyszerforgalmazó cég megbízottjával. Az orvos korábban a nyíregyházi kórház pulmonológiai osztályát vezette, de daganatos betegeket is kezelt. Ezek a betegek voltak azok, akik azt a gyógyszert kapták, aminek a felírására az orvoslátogató vette rá a főorvost. 

A doktor minden egyes doboz gyógyszer után pénzt kapott, összesen több millió forintot harácsolt így össze, írja a lap.

A Blikk szerint az orvos már hónapokkal ezelőtt otthagyta a Nyíregyházi Jósa András Kórházat, de akkor még nem tudtak róla a kollégái, hogy vesztegetési ügybe keveredett volna, nem is emiatt távozott.  Az osztályvezetőt a felettesei is sokra tartották, a pulmonológiai osztály felújítását követően „magas színvonalúnak” titulálták munkáját.

A volt főorvos mellett a 42 éves orvoslátogató ellen is vizsgálat indult üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt. 

Mint arról beszámoltunk, bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság tavaly novemberben egy nyíregyházi orvossal és asszisztensével szemben, akik a gyanú szerint hálapénzt fogadtak el pácienseiktől. Az orvos állítólag a rákos betegeitől is pénzt kért a kemoterápiás kezelések előtt. 

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#orvos#korrupt#hálapénz#kemoterápia

Címlapról ajánljuk