Baleset-bűnügy

40 napig ült egy osztrák börtönben az ártatlan magyar családapa, miután embercsempészek vették meg a furgonját

rtl.hurtl.hu

2024. január 17. 19:48

Véget ért Kovács Károly kálváriája.

Szabadon engedték azt a háromgyermekes családapát, aki egy hivatali hiba miatt negyven napot töltött egy osztrák börtönben – tudta meg a Blikk.

Mint arról mi is beszámoltunk, Kovács Károlyt október 12-én vették őrizetbe a fővárosi rendőrök, egy európai elfogatóparancs alapján, amit azután adta ki ellene, hogy furgonjában 14 szír bevándorlót találtak Ausztriában.

A háromgyermekes családapát tíz év börtönnel fenyegették.

Egy gond volt csak: az autó akkor már nem az övé volt, három nappal korábban 650 ezer forinttért adta el. A családapa ügyvédje korábban azt mondta: az átírás valamiért csak hetekkel később történt meg, így amikor a migránsokat megtalálták a járműben, a furgon még az ő nevén szerepelt a rendszerben. November 30-án döntöttek arról, hogy átadják Ausztriának, azóta egy magánzárkában, rácsok mögött sínylődött, majd házi őrizetbe került.

Az ügyész ragaszkodott ahhoz, hogy bűnös vagyok, de a bizonyítékainkat látva a bíró végül elismerte, hogy a hatóságok nagyot hibáztak és január 8-án minden vád alól felmentett

– árulta el a bulvárlapnak Kovács Károly.

A bajba került férfit az is borzasztóan megviselte, hogy a december 22-ei tárgyalását elhalasztották, így karácsonykor nem lehetett családjával. Korábban egyéni vállalkozó volt, de a cégét fel kellett függeszteni, rengeteg megbízástól elesett, vállalkozásának jövője is bizonytalanná vált.

Három hónapig pokol volt az életünk, nem volt se éjjelünk se nappalunk, a férjem ártatlanul ült egy olyan dolog miatt, amit nem is ő követett el

– mondta a Blikknek a férfi felesége.

Károly ügyvédje szerint a furgont megvásárló cégről igazoltan kiderült, hogy rövid idő alatt 70 végrehajtás indult ellene. „Nagyon jól rekonstruálható volt, hogy Károly sajnos ártatlanul belekeveredett egy ilyen kálváriába. Rossz helyen volt rossz időben” – fogalmazott. Hozzátette, az európai rendszerben a mai napig Károly nevén van az autó, az ügy miatt kártérítést követelnek.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#háromgyerekes#családapa#osztrák#börtön#ausztria#embercsempészet#tévedés

Címlapról ajánljuk