Baleset-bűnügy

Meglett az adácsi betlehemből ellopott póni

rtl.hurtl.hu

2023. december 20. 18:06

Akinél megtalálták, azt állítja, hogy megvásárolta az állatot valakiktől.

Előkerült az adácsi betlehemből hétfőn este ellopott póni – írja a HEOL. A Heves megyei község polgármestere a portálnak azt mondta, sorra kapott információkat azután, hogy a Facebookon posztolt az állat eltűnéséről.

A szálak a közeli Jászárokszállásra vezettek, ahol tegnap a rendőrség lefoglalta a pónit. Akinél megtalálták, azt állítja, hogy vásárolta valakiktől

– mondta Soha Márton. Elmondása szerint négy éve vette a pónit és vele együtt egy szamarat, azóta részei az állatok az ünnepvárásnak. Eddig semmi gond nem volt, de a kedd reggeli etetéskor kiderült, hogy nincs meg a póni.

Az állatok gondozója a betlehem ajtaját rendben zárva találta, a szamár benn is volt. Így a póni sem jöhetett ki magától a betlehemből, de a két állat egyébként egymás nélkül nem is megy sehová

– árulta el a polgármester, hozzátéve, hogy felvételük van arról, hogy a főtéren valakik kergették a pónit, majd egy sötét színű autó kíséretében vezették a Jászárokszállás felé vezető úton.

Soha Márton szerda délutáni Facebook-bejegyzése szerint a póni már visszakerült a betlehembe.

Mint szerdán írtuk, Walesben egy négyéves kislány szamarát lopták el, a gyermek a Mikulástól kérte, hogy hozza vissza neki az állatot karácsonyra.

A Híradó riportja a póni ellopásáról:


Nyitókép: Facebook / Tóth Alexa

#Baleset-bűnügy#adács#betlehem#karácsony#póni#lopás

Címlapról ajánljuk