Külföld

Kitört a botrány Olaszországban, mert egy betlehemben két anyja volt a kis Jézusnak

rtl.hurtl.hu

2023. december 24. 13:05

Istenkáromlást emlegetnek konzervatív-populista politikusok és szervezetek a kétanyás Betlehem miatt.

Komoly botrány tört ki Olaszországban egy betlehem miatt ami egy Nápoly-közeli településen, Capocastello di Mercoglianóban volt kiállítva. A Szent Péterről és Pálról elnevezett katolikus templomban két nő látható az újszülött Jézus mellett – írja a Reuters.

Meg akartam mutatni, hogy már nem csak hagyományos családok vannak. Egyre több gyerek él elvált, egyedülálló szülőkkel, fiatalkorú anyákkal, vagy éppen meleg párok gyermekeként


– mondta Vitaliano Della Sala atya, aki már korábban is támogatását fejezte ki az LMBTQ-közösség tagjai felé.

Arra azonban talán ő sem számított, hogy az olasz „konzervatívoknál” ennyire kicsapja a biztosítékot a kétanyás Betlehem. Maurizio Gasparri a populista Forza Itália párt képviselője azt mondta, az LMBTQ-bölcső „sérti mindazokat, akik mindig is tisztelték és áhítattal viseltettek a Szent Család iránt”.

A Pro-Vita & Famiglia (Élet- és Családpártiak) csoport „veszélyesnek, valamint szégyenletesnek és istenkáromlónak” nevezte a település betlehemét. A szervezet odáig ment, hogy petíciót indított, amelyben felszólította Avellino püspökét, hogy lépjen közbe. Eddig 21 ezren írták alá.

Nyitókép: Reuters/Ciro De Luca

#Külföld#betlehem#olaszország#szűz mária#lmbtq#jézus

Címlapról ajánljuk