Baleset-bűnügy

Hálapénzzel bukott le, rendőrök vitték el az ismert nógrádi orvost

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 19:32

Rendőrök vittek el a salgótarjáni kórházból egy ismert orvost és asszisztensét, miután a gyanú szerint hálapénzt fogadtak el. A rendőrség vesztegetés miatt nyomoz.

Rendőrök jelentek meg a salgótarjáni kórház rendelőjében csütörtökön, és asszisztensével együtt elvittek egy ismert orvost, amiért hálapénzt fogadott el – értesült a nool.hu.

A portál az ügyben megkereste a rendőrséget, ahonnan azt írták: „a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárásban munkatársaink vesztegetés elfogadása miatt december 7-én állítottak elő egy orvost az egyik Nógrád vármegyei kórházból” – közölték.

A nógrádi rendőrség hozzátette, a nyomozásra való tekintettel az üggyel kapcsolatban további információkat egyelőre nem hoznak nyilvánosságra. Az utóbbi időben egyébként egyre több hasonló eset látott napvilágot. Szeptembereben például felfüggesztették a dunaújvárosi kórház egyik főorvosát és asszisztensét hálapénz elfogadása miatt, legutóbb pedig egy nyíregyházi orvost gyanúsítottak meg hálapénz ügyében.

A nyíregyházi orvos egyébként rákos betegeitől is pénzt kért a kemoterápiás kezelések előtt – erről az RTL Híradója számolt be november végén.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#salgótarján#kórház#nógrád megye#orvos#hálapénz#vesztegetés

Címlapról ajánljuk