Baleset-bűnügy

Verekedés volt szerdán egy kerületi rendőrőrsön – meggumibotoztak egy német férfit

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 11:55

A német férfi állítólag egy pulóver miatt támadt rá az őt előállító rendőrökre. Megütötte az egyiküket, erre megverték.

Budapesti rendőrök november 29-én bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak egy német férfit az egyik kerületi rendőrkapitányságra. Az előállított férfi arra panaszkodott, hogy fázik, így az őt őrző rendőr kiengedte a fogdáról, hogy a folyosón lévő ruházatát felvegye.  A rendelkezésre álló adatok szerint a pulóverben madzag volt, ami önkárosításra lehet alkalmas, így a rendőr végül nem engedte, hogy a pulóvert a férfi felvegye. Ekkor – a gyanú szerint – a német férfi felháborodásában ököllel állon ütötte a rendőrt, írja az Ügyészség, nem közölve, hogy hányadik kerületben történt az eset.

Ezt a rendőr azonnal jelentette, mire egy másik rendőr érkezett, aki odaszaladt a külföldi férfihoz, és – a gyanú szerint – többször gumibottal megütötte. A földre került férfit a fogdaőri feladatokat ellátó rendőr lefogta, míg társa folytatta az ütlegelését. 

A férfit ezután bekísérték az előállító helyiségbe.

A nyomozó ügyészek a német férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúját, míg a két rendőrrel szemben társtettesként hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének a megalapozott gyanúját közölték, majd elrendelték mindhárom gyanúsított őrizetét.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#megver#gyanúsított#rendőri erőszak

Címlapról ajánljuk