Baleset-bűnügy

Horror egy józsefvárosi boltban: kis híján agyonverték a férfit, aki segíteni akart az eladónőnek

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 12:53

Az áldozat életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

Vádat emeltek egy erőszakos bűncselekmények miatt korábban már büntetett 23 éves férfival szemben, aki tavaly karácsonykor, egy józsefvárosi éjjel-nappali boltban azért bántalmazta brutálisan az alkalmi ismerősét, mert a férfi a vádlott által inzultált eladónő védelmére kelt, írja az ugyeszseg.hu.

A vádlott rendszeresen betért egy VIII. kerületi éjjel-nappali boltba, ahol próbált közelebbi kapcsolatba kerülni az egyik eladóval, a nő azonban rendre elhárította a férfi közeledését. Viselkedése miatt a férfit kitiltották a boltból, ezt azonban figyelmen kívül hagyta, és továbbra is rendszeresen betért oda.

A vádlott 2021. december 25-én, este, kábítószertől befolyásolt állapotban ismét bement az üzletbe, ahol inzultálta az eladónőt, és a vásárlókat is zaklatta, ezért elküldték. Pár órával később megismerkedett egy 39 éves férfivel (a sértettel), akit megkért arra, hogy menjen el vele a józsefvárosi éjjel-nappaliba és vegyen neki alkoholt.

Miután megérkeztek az üzlethez, a vádlott ismét inzultálta az eladónőt. A sértett ekkor a nő védelmére kelt, a két férfi között szóváltás alakult ki. 

A vádlottt ököllel megütötte a férfit, aki a polcok közé esett. Ezt követően többször, nagy erővel megtaposta a hátán fekvő sértett fejét, valamint ököllel, szintén nagy erővel többször meg is ütötte, aminek hatására a sértett eszméletét vesztette. 

Az egyik lábánál fogva a vádlott kihúzta a sértettet az üzlet bejáratához, ahol több alkalommal megtaposta és megütötte a mindvégig eszméletlen, magatehetetlen férfi fejét. 

A sértett életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, orvosi beavatkozás nélkül bekövetkezett volna a halála. A férfi a kórházba kerülését követően, mintegy másfél hónapig volt kómában, jelenleg is terápiát igényel.

A Fővárosi Főügyészség a 23 éves férfit, mint visszaesőt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.


A felvétel első részén a vádlott inzultálja az eladónőt, míg a második részen az látható, mielőtt a vádlott visszamegy a már eszméletlen sértettért, és kihúzza a boltból.

Nyitókép: ugyeszseg.hu

 

#Baleset-bűnügy#megver#brutális támadás#éjjel-nappali bolt

Címlapról ajánljuk