Baleset-bűnügy

Egyiptomi luxushotelben halt meg egy brit pár, miután kifüstölték a mellettük lévő szobát a poloskák miatt

rtl.hurtl.hu

2023. november 11. 16:38

Nem zárták le hermetikusan a fertőtlenített szobát.

Szén-monoxid-mérgezésbe halt bele egy brit házaspár, miközben egy egyiptomi luxusszállodában nyaraltak, a mellettük lévő szobát pedig rovarirtó szerrel permetezték be – írja a CNN.

John és Susan Cooper 2018 augusztusában a Vörös-tengeri üdülőhelyen, a Hurghadában lévő Steigenberger Aqua Magic Hotelben szállt meg, amikor a mellettük lévő szobát Lambda nevű rovarirtó szerrel füstölték ki ágyipoloska-fertőzés miatt – jelentette a brit PA Media. 

A halottkém megállapította, hogy a halálesetet szén-monoxid-mérgezés okozta, amelyet a diklór-metánt tartalmazó növényvédőszer permetezéséből származó gőz belégzése okozott.

A fertőtlenített szobát a bejárati ajtó körül maszkolószalaggal zárták le, de a két szobának volt egy közös ajtaja is. Amikor a házaspár visszatért estére a szobába, súlyos betegek lettek. A 69 éves John Coopert még a szobában halottnak nyilvánították, míg felesége, a 63 éves Susan órákkal később a kórházban halt meg.

Kelly Ormerod, a lányuk az elmúlt éveket „a legtraumatikusabb és legérzelmesebb időszaknak” nevezte. „A családunk a mai napig nehezen tudja felfogni, mi történt. Soha nem lett volna szabad megengedni, hogy ez megtörténjen” – mondta Ormerod, aki a szüleivel nyaralt a tragikus héten, de egy másik szobában lakott. 

Nyitókép: Nenad Marjanov / Getty Images

#Baleset-bűnügy#egyiptom#hurghada#hotel#rovarirtó-szer#nyaralás#halál#permetezőszer#szén-monoxid mérgezés

Címlapról ajánljuk