Külföld

Kiállítási tárgy lesz a cápából, amelyik megölt egy orosz férfit Hurghadánál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 13. 15:34

Az egyiptomi tengertudományi intézet szakértői megkezdték az orosz férfit megölő cápa preparálását, hogy múzeumi kiállítási tárgy lehessen belőle. 

Múzeumba kerül az a cápa, amely a múlt héten megtámadott és megölt egy orosz férfit. A ragadozó preparálását az egyiptomi tengertudományi intézet szakértői már meg is kezdték, írja a New York Post.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, múlt hét csütörtökön meghalt egy orosz férfi az egyiptomi Hurghada üdülőhely egyik strandjának partjainál. A 23 éves fiatalembert egy háromméteres tigriscápa támadta meg és félig fel is falta. A férfi barátnője is a vízben tartózkodott, neki sikerült kimenekülnie.

A cápabaleset után helybéli halászok kifogtak a tengerből egy cápát a Vörös-tengerből, majd a parton agyonverték. Állításuk szerint a megölt ragadozó volt az orosz férfi támadója.

A tengertudományi intézet szakértői a cápa boncolása után megtalálták az orosz férfi testrészeit – a fejét, a mellkasát, karjait – az állat gyomrában.

A cápatámadás áldozatáról korábban azt írták a lapok, hogy turistaként tartózkodott az üdülőhelyen, de a hurghadai orosz konzulátus szerint a Popov nevű férfi már hónapok óta Egyiptomban élt.

Az egyiptomi hatóságok azt tervezik, hogy hálók felszerelésével tartják távol a jövőben a cápákat a strandoktól.

Nyitókép (illusztráció): Niccolo Guasti/Getty Images

#Külföld#egyiptom#hurghada#cápatámadás

Címlapról ajánljuk