Belföld

Egyiptomban ragadt egy csoport magyar turista, de akik most indultak volna, sem tudtak felszállni

rtl.hurtl.hu

2023. április 10. 17:55

Valami történik az EgyptAIR egyik járatával, de az utasoknak nem sok mindent mondanak. 

Húsvéti nyaralásra indult volna közel kétszáz fő, de a második ígéret ellenére sem szállt fel velük a repülő – írja a Ripost

Egy csapat magyar turista Hurghadába ment volna vasárnap, reggel nem indult a gépük, aztán második „próbálkozásra” este 20:25-öt jeleztek nekik, de még este 11-kor is az volt kiírva, hogy a kapu kiírására várnak. Az EgyptAIR Hurghadába tartó járata azóta sem indult el, jelenleg mindenki vár. 

A lapnak megszólaló Tünde és párja 2-3 héttel ezelőtt döntöttek a hurghadai egyhetes all-inclusive út mellett, amelyre az Invia utazásközvetítőn keresztül foglaltak. A közvetítő az ETI Magyarország utazási iroda egyik útját ajánlotta fel, ami nagyon megtetszett nekik.

Azonban amikor megérkeztek a repülőtérre vasárnap reggel, kiderült, hogy az általuk keresett járat április 6. óta nem lépett be az országba: ez egyébként azt is jelentette, hogy az előző, ott nyaraló csapat sem tudott hazajönni, a lap szerint őket is háromszor vitték ki a reptérre és vissza Egyiptomban. 

Az utasoknak felhívták a figyelmüket arra, hogy ha nem jelennek meg a reptéren, és mégis felszáll a repülő, akkor a befizetett összeget elbukják. Többen jelezték, hogy perre fognak menni az ügy miatt.

A Ripost kereste az utazási irodát, a légitársaságot és a Budapest Nemzetközi Repülőteret, ám érdemi választ senkitől sem kaptak.

Nyitókép: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images

#Belföld#egyiptom#hurghada#repülőgép#egyptair#magyar turisták

Címlapról ajánljuk