Baleset-bűnügy

Pesterzsébeti tragédia: szabadlábon védekezhet a sofőr, aki rádöntötte a kerítést a 9 éves kisfiúra

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 12. 8:05

A pesterzsébeti iskolánál balesetet okozó férfit „halálos közúti baleset gondatlan okozása” miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolánál meghalt egy kilencéves kisfiú, miután kedd reggel egy teherautó az iskola kerítésének ütközött. A kőkerítés kidőlt, és ráborult a harmadik osztályos gyerekre. A balesetben a kisfiú édesanyja is megsérült.

Mivel a tanítás előtti percekben történt a szerencsétlenség, az ott lévő szülők emelték le a sérültekről a kőtömböket, de a kisfiún már nem lehetett segíteni.

A Fővárosi Főügyészség a Blikk megkeresésére azt közölte, hogy a tragédiát okozó sofőr szabadlábon védekezhet.

A nyomozó hatóság a balesetet okozó férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként

– tudatta a vádhatóság a lappal. A férfi a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, de részletes vallomást sem tett,

ugyanakkor kifejezte sajnálatát a történtek miatt, jelezve, hogy együttműködik a hatósággal.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására. A VI. és VII. Kerületi Ügyészség azonban megállapította, hogy a gyanúsított letartóztatásának törvényi feltételei nem állnak fenn, ezért a sofőr szabadlábon védekezhet a továbbiakban. Ezt az ügyészség a következőkkel indokolta:

nincs olyan eljárási cselekmény, amelynek eredményét a gyanúsított veszélyeztetni tudná. Emellett a gyanúsított büntetlen előéletű, és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértése sem volt korábban. Bejelentett lakóhellyel, munkahellyel rendelkezik, az életkörülményei rendezettek.

A történtekről az RTL Híradója is beszámolt:

#Baleset-bűnügy#baleset#pesterzsébet#kisfiú#meghalt#halál#halálos baleset#kerítés#rádőlt#iskola

Címlapról ajánljuk