Baleset-bűnügy

Nyomoz a rendőrség a Péterfy Sándor kórházban talált ismeretlen holttestek ügyében

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 14:39

A rendőrség tisztázhatja, hogy kiknek a holttesteit találtak meg, hogyan haltak meg, és a szerveiket felhasználták-e.

Büntetőeljárást indított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen a Péterfy Sándor utcai kórház patológiáján múlt héten talált két, nyilvántartásban nem szereplő, méltatlan körülmények között tárolt holttest ügyében – írja a Magyar Nemzet.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vasárnap azt közölte, hogy Kökény Zoltán orvosigazgató a szakmai szabálytalanság körülményeinek teljeskörű tisztázása érdekében belső vizsgálatot rendelt el, és bejelentést tett a rendőrségen. Arról is beszámoltak, hogy az intézmény megbízott vezetője csütörtökön megszüntette a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát, és a munkakörök átadása-átvételekor találták meg a holttesteket.

A nyomozásnak tisztáznia kell, hogy kik voltak, és hány éves korban haltak meg azok, akiknek megtalálták a méltatlan körülmények között tárolt maradványait – olvasható a cikkben.

A lap szerint akár emberi test tiltott felhasználása is szóba jöhetett. 

Azt már az igazságügyi patológiai szakértőnek kell megállapítania, hogy a két holttestből vettek-e ki szerveket, testrészeket, illetve a halál okát is tisztázni kell.

A szóban forgó kórház teljes vezetését június végén váltották le, amiről az RTL Híradó is beszámolt:


 

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Baleset-bűnügy#péterfy sándor utcai kórház#patológia#nyomozás#holttest#rendőrség#boncmester

Címlapról ajánljuk