Baleset-bűnügy

Egy 100 éves bácsi buktatta le az unokázós csalással foglalkozó banda fejét, M. Olivért

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 4. 7:13

A csaló a luxus életmódját az idősektől kicsikart összegekből fedezte, egy egész hálózatot működtetett.

M. Olivér Londonban élt már egy jó ideje, luxuséletet élt, amit abból tartott fenn, hogy az időseket úgynevezett unokázós csalással vette rá, hogy pénzt küldjenek neki. M. Olivér egy egész hálózatot irányított, ami Magyarországon tevékenykedett. A kazincbarcikai születésű férfi megszerezte idős emberek adatait, felhívta őket egy angliai telefonszámról, hogy

az unokájuk balesetet szenvedett vagy okozott, de ha egy nagyobb összeget utalnak neki, akkor mindent el tudnak simítani.

A férfi és a társai három év alatt közel 100 millió forintot csaltak ki nyugdíjasoktól. A banda lebukása után a férfi Angliában bujkált, idén nyáron azonban a magyar rendőrség kérésére a Scotland Yard elfogta. A Blikk azt írja, hogy a kiadatási tárgyalása októberben lesz. 

A banda módszerei idővel finomodtak, sokszor mentősnek, tűzoltónak vagy rendőnek adták ki magukat. A történeteknek mindig az volt a vége, hogy a családnak fizetnie kell, vagy nagyon rossz dolgok fognak történni.

Kazincbarcikán mindenki ismeri Olivért. Mindig is egy igazi csibész volt, azt azonban soha nem gondoltuk, hogy ilyen aljasságra is képes. Úgy tudtuk, fizikai munkát végez Londonban, még mondtuk is a haverokkal, hogy megemberelte magát. Sajnos, nem így lett

– mondta a lapnak a férfi ismerőse.

A férfi egyik segítője, H. E. szintén Londonban élt, ők ketten vezették a bandát, ők hajtották végre a hívásokat. Rajtuk kívül voltak még úgynevezett futárok is, akik felvették a pénzt az idős emberektől.

Olivér bűntársára 19 év börtönt kért az ügyészség. Nincs mit szépíteni, nagyon elítélendő amit tettek, de ennyit kegyetlen gyilkosok szoktak kapni. Remélem, ilyen hosszú időt nem kell Olivérnek is a rácsok mögött töltenie

– közölte a Blikkel M. Olivér ügyvédje, dr. Lichy József.

A banda végül úgy bukott le, hogy megpróbáltak átverni egy 100 éves bácsit, ő volt a legidősebb kiszemeltjük. Az idős úr azonban rájött, hogy valami nem stimmel a történettel, amit a fiatalok kitaláltak. A hatóságoknak jelezte, hogy egyesek megpróbáltak pénzt kicsalni tőle, így került a rendőrség látókörébe a társaság.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Baleset-bűnügy#m. olivér#unokázós#csaló#london#lebukott

Címlapról ajánljuk