Baleset-bűnügy

„Belerokkantam volna, ha elvesztem a születendő kislányom apját” – megrázó részletek derültek ki a Kőröshegyi völgyhídon történt balesetről

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 6:40

A kamion elől elugró férfi családja szerint dolgoztak az őrangyalok a Kőröshegyi völgyhídon.

A párom úgy mesélte, hogy a kollégája vezetett, az öreg járgány pedig alig bírt felvánszorogni a hídra a közepén jártak, amikor felforrt a hűtővíz

mondta a Blikknek Vágó Ivett, annak a férfinak a párja, aki a Kőröshegyi völgyhídon történt baleset egyik résztvevője volt. Elmondták, hogy tudták, hogy nincs nagy baj, kicsit várni kell, félreálltak, lehűtötték a hűtőt, amibe tettek új vizet.Nem is gondoltak arra, hogy baj lehet, percekig mindenki észrevette a bekapcsolt vészvillogót, kikerülte őket. A motor hőfoka már lejjebb ment, a kolléga éppen beült az autóba, hogy beindítsa és lehajtsanak a hídról, amikor megtörtént a baj.

Puszti Lajos elmondta a családjának, hogy észrevette, hogy az egyik kamion vezetője nem az utat, hanem a tájat nézi, így nem is lassít, nem kerüli majd ki őket. A férfi próbált integetni a sofőrnek, kiabált is neki, de nem nem vette észre, fékezés nélkül hajtott az autójukba. A férfi az utolsó pillanatban el tudott ugrani a kamion elől, az elrepülő roncsdarabok sem találták el.

„Az élettársam először oda sem mert nézni a roncsra, mert tudta, hogy barátja a vezetőülésben ült, amiből semmi nem maradt. Aztán egyszer csak meglátta a fejét hátul, onnan mászott ki, hihetetlen szerencsével. Nem volt bekötve, az ütközés pedig olyan szögben történt, hogy átrepült az autó jobb oldalára. Tele volt kisebb sebekkel, a párommal együtt a siófoki kórházba vitték őket, de ő csak akkor szólt nekem, amikor az ötórás vizsgálat után mindkettőjükről kimondták, hogy gyakorlatilag ép bőrrel úszták meg ezt a karambolt” – mesélte a férfi párja a lapnak.

Szeptemberre várjuk a második babánkat, belerokkantam volna, ha elvesztem a születendő kislányom apját úgy, hogy még nem is látták egymást. Dolgoztak az őrangyalok azon a délutánon a Kőröshegyi völgyhídon, s örök életre megtanultuk a leckét minden ismerősünkkel egyetemben: a kötelezően előírt figyelmeztető háromszög soha nem maradhat a csomagtér legalján!

– mondta a Blikknek a kismama.

A Kőröshegyi völgyhídon történt balesettel korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#kőröshegyi völgyhíd#baleset#kamion#szalagkorlát

Címlapról ajánljuk