Baleset-bűnügy

Magyar bankrablót keres a német rendőrség, pénzjutalmat is felajánlottak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 13:14

Akcentusa alapján magyar lehetett az a férfi, aki nagyjából kétmillió forintnak megfelelő összeget rabolt egy bajor pénzintézetből. 

A német rendőrség elemzése szerint magyar lehetett az a férfi, aki hat hete ötezer eurót rabolt egy németországi takarékszövetkezet egyik fiókjából – írta a Blikk. A baseballsapkát és maszkot viselő, a harmincas éveiben járó férfi az ebédszünet előtti percekben tért be az osztrák határ közelében található Ruhstorfban lévő fiókba, majd fegyverrel fenyegetve a kassza tartalmát követelte.

A férfi kevesebb, mint fél percig volt csak a pénzintézetben, majd futva távozott. Két sarokkal odébb feltehetően beszállt egy autóba, és nyoma veszett.

A német rendőrség szakértői szerint a férfi nagy valószínűséggel magyar anyanyelvű, és német nyelvterületen élhetett. A helyi hatóságok a lakosság segítségét kérték azonosítására, háromezer eurós jutalmat ajánlva fel a nyomravezetőknek.

„Ez a srác meglesz”

A Blikknek Teplán Tibor nyugalmazott rendőrtiszt elmondta, hogy a felvételek alapján könnyen azonosítható a bankrabló, aki szerinte egy „amatőr, elkeseredett ember” lehetett, mert profi bűnözők már nem kockáztatnak meg egy fegyveres bankrablást a mindenhol ott lévő kamerák miatt. Teplán hozzátette:

Ez a srác meglesz, főleg így, hogy a németek a határon túl is kiterjesztik a keresést.

Nyitókép: Polizei Bayern

#Baleset-bűnügy#rablás#bankrablás#bankrabló#magyar#németország

Címlapról ajánljuk