Baleset-bűnügy

Kirabolt egy padon alvó embert két ukrán férfi Veszprémben

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 3. 19:39

Mindent vittek, amit csak tudtak.

A Veszprémi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását egy 29 és egy 39 éves ukrán férfinak, aki Veszprém belvárosában kirabolt egy közterületi padon alvó embert július végén.

A Törvényszék honlapjára feltöltött közlemény szerint a két, Magyarországon érvényes munkavállalási célú tartózkodási engedéllyel rendelkező ukrán férfi július 21-én késő este rabolt ki egy közterületi padon hanyatt fekve alvó embert.

Miközbena ruházatát átkutatták – épp a nadrágjából próbálták kivenni gáz-riasztó fegyverét –, a sértett felébredt, és megpróbált felülni. A másodrendű gyanúsított lefogta a férfi kezeit, majd a tőle megszerzett fegyver markolatával egyikük két alkalommal, nagyobb erővel fejbe ütötte.

A két ukrán férfi a fegyver elvételét megelőzően a még alvó sértettől ellopta a nyakláncát, személyi okmányait, egy mobiltelefont, egy gázspray-t, valamint egy bankkártyát, majd a bántalmazást követően elfutottak.

A tájékoztatás szerint a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, írja az MTI.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel is indokoltnak látta, a végzés mindkét férfinál véglegessé vált.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#veszprém#rablás#köztér#pad#alvás#lopás#rendőrség#letartóztatás

Címlapról ajánljuk